In het interview met Brash.de vertelt Ian McKellen over het verschil tussen nu openlijk homoseksueel zijn, en ten tijde van de eerste Lord of the Rings film in 2001. McKellen vergeleek, om zijn antwoord kracht bij te zetten, het aantal homoseksuele acteurs in Lord of the Rings en The Hobbit: An Unexpected Journey. In de eerste film was hij de enige, in de laatste een van de velen. 

De interviewer vraagt of veel collega's van McKellen zijn voorbeeld om uit de kast te komen volgen. McKellen antwoordt daarop: 'Ik zou zeggen dat dit de laatste jaren veel gebeurd is in de filmindustrie. Kijk maar naar hoeveel openlijk homoseksuele acteurs in 'The Hobbit' spelen: van twee van de dwergen tot Luke Evans, Stephen Fry, Lee Pace. In Lord of the Rings was ik de enige naast iemand van de make-up en iemand van de kostuumafdeling. Dat is een vooruitgang toch?'

Het vreemde aan de uitspraak van Ian McKellen is dat maar 1 van de 13 acteurs die dwergen spelen in de film openlijk homoseksueel is. Luke Evans en Stephen Fry spelen allebei mensen en Lee Pace speelt een elf. De enige openlijk homoseksuele acteur die een dwerg speelt is Adam Brown.

Op internet wordt inmiddels al druk gespeculeerd wie de andere homoseksuele acteur waar McKellen over sprak, is. Overigens is ook acteur Lee Pace niet volledig open over zijn seksualiteit. Hij heeft nooit openlijk toegegeven homo te zijn, hoewel dit hem wel vaak gevraagd is in interviews. Wellicht heeft McKellen dus perongeluk de seksualiteit van twee van zijn collega's verklapt.

Bron: Queerty