De documentaire zal Free CeCe gaan heten en vertelt het verhaal van CeCe McDonald, die momenteel een gevangenisstraf van 41 maanden uitzit. McDonald werd vorig jaar veroordeeld voor de moord op Dean Schmitz. De transgender vrouw liep over straat met een paar vrienden toen ze werden aangevallen door een groep mannen die uit een bar kwamen. Ze riepen racistische en transfobe opmerkingen en gooiden met glazen naar de groep. Aan het eind van de avond was Schmitz dood en McDonald opgepakt. CeCe McDonald werd door de politie als dader gezien, ondanks de verklaringen van haar vrienden die duidelijk beweerden dat het ging om zelfverdediging. Ondanks dat McDonald zich identificeert als vrouw, verblijft zij op het moment in een mannengevangenis. 

In de documentaire zal actrice, activiste en zelf transgender Laverne Cox, bekend van de serie Orange is the new Black, McDonald interviewen in de gevangenis waar zij momenteel verblijft. 'CeCe's verhaal is er een dat meer in het nieuws had moeten komen. Transvrouwen, en in het speciaal donkere transvrouwen, maken een onevenredige hoeveelheden geweld mee en er wordt niet genoeg gedaan om dat te veranderen', vertelt Cox over de documentaire. 

'CeCe's verhaal vertelt op zoveel manieren over de intersectionele problemen die er voor zorgen dat wij zoveel geweld meemaken. Ik wilde iets maken dat laat zien hoe ras, klasse en gender het geweld tegen transvrouwen beïnvloedt en ik wil CeCe de ruimte geven om haar verhaal te vertellen in de context van een film die waardering heeft voor de levens van Afro-Amerikaanse transvrouwen', aldus Cox.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend. Om meer te lezen over de documentaire of deze financieel te steunen klik je hier

Bron: Huffington Post