Medewerkers van de Melkweg stuitten deze week op beelden van een festival in Jamaica waar Sizzla optrad. Hij zingt daar onder andere dat hij vindt dat mannen en vrouwen geen seks moeten hebben met iemand van hetzelfde geslacht. De zanger zegt zijn teksten op de Bijbel te baseren. 

Eerder kwam Sizzla al in eigen land onder vuur te liggen toen hij tijdens het Sting festival opriep tot geweld tegen homoseksuelen. De organisatoren lieten weten hem volgend jaar te verbieden op te treden op Sting festival. De zanger vindt zelf dat hij mag zeggen wat hij wil in het kader van vrije meningsuiting, maar daar denkt de Melkweg anders over. De organisatie wil geen podium bieden aan iemand die 'zulke kwetsbare en haatdragende' teksten ten gehoren brengt. 

In 2007 tekende Sizzla een document waarin hij afstand deed van eerdere anti-homo uitspraken. Hij beloofde ook dat hij geen anti-homoliedjes meer ten gehoren zou brengen op Europese podia. De Melkweg heeft het management van de zanger laten weten dat hij niet meer langs hoeft te komen. Het poppodium heeft nog geen reactie ontvangen.

Bron: Parool