Hal Faulkner heeft terminale kanker en werd 58 jaar geleden 'oneervol ontslagen' van de marine. Faulkner werd ontslagen onder wat in het Amerikaanse militaire systeem 'Section 8' heet. Het betekent dat Faulkner als 'mentaal ongeschikt' voor de marine werd bestempeld, vanwege zijn homoseksualiteit. 

Faulkner werd een aantal jaren geleden gediagnosticeerd met kanker en vroeg zijn naasten maar om een ding: hij wilde dat zijn staat van dienst zou worden gezuiverd. Voormalig legerpersoneel dat is ontslagen vanwege hun seksualiteit mag sinds de afschaffing van Don't Ask Don't Tell (het beleid van het Amerikaanse leger dat homoseksuele soldaten verplicht hun seksualiteit geheim te houden voor hun medesoldaten en officieren) hun staat van dienst om laten zetten in een eervol ontslag. 

Normaal gesproken duurt dat proces ongeveer 6 maanden, zelfs met een advocaat. De doktoren die Faulkner behandelen waren bang dat hij dat niet zou halen. LHBTI groep OutServe-SLDN zorgde er voor dat Faulkner een gratis advocaat kreeg en vroeg het leger om het proces te versnellen. Uiteindelijk keurde het leger de aanvraag binnen twee weken goed. 

Tijdens de ceremonie vertelde Faulkner over zijn tijd bij de marine en zijn angst dat hij het niet zou redden tot de verandering was goedgekeurd. 'Ik heb niet veel langer meer te leven. Ik zal altijd een marinier blijven. Dank jullie wel. Semper fi', aldus Faulkner. De ex-marinier kwam pas in 2005 voor zijn familie uit de kast, ondanks dat hij al 20 jaar een relatie heeft.

Bron: Gay Star News