Modern Family maakte bekend dat er een speciale aflevering in Australië zal worden opgenomen. De cast en crew zullen daarom over een paar maanden twee weken in het land doorbrengen om te filmen. Die bekendmaking kwam een paar uur nadat acteur Jesse Tyler Ferguson bekendmaakte 10.000 dollar te doneren voor het gevecht voor openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht in Australië. Hij maakte dat via zijn blog bekend. 

'Zoals vele andere homorechtenactivisten waren wij bedroefd toen we hoorden dat het Australische Hooggerechtshof recentelijk de wet die het homohuwelijk toestaat heeft verworpen. Onze harten gaan uit naar hen die zo abrupt van hun rechten zijn beroofd. Stellen die in die korte periode zijn getrouwd moesten zien hoe hun huwelijken nu ongeldig zijn verklaard,' schrijft de acteur die in 2012 trouwde met zijn partner Justin Mikita. Hij schrijft vervolgens dat hij begrip heeft voor de frustratie van de Australische homostellen en vergelijkt de situatie met Proposition 8 in Californië. 

'We hebben veel vertrouwen in hun kracht en doorzettingsvermogen... Zo veel dat ik plechtig beloof $10.000 te schenken aan de strijd voor het homohuwelijk in Australië.' Uiteraard wordt de gulheid van Ferguson zeer gewaardeerd door de Australische homorechtenorganisaties. 'We juichen Jesse Tyler Fergusons vrijgevigheid en inzet voor het homohuwelijk toe', zegt Australian Marriage Equality directeur Rodney Croome. 

De directeur hoopt dat de donatie onder andere wordt gebruikt om de gemeenschappelijke educatiecampagnes. 'We moeten er voor zorgen dat de stemmen van alle moderne families worden gehoord.' 

Bron: Gay Star News