De Britse ondernemer en miljonair Richard Branson gaat met Nigeriaanse regeringsleiders overleggen over de homorechten in het Afrikaanse land. De nieuwe wet die onlangs is getekend door president Goodluck Jonathan zorgt ervoor dat homoseksualiteit bestraft kan worden met een celstraf tot 14 jaar. 

Branson kwam eerder al in het nieuws toen hij opriep tot een zakelijke boycot van Oeganda, vanwege de strenge ant-homowet in het land. Branson doet nog wel zaken met Nigeria, terwijl nu in dat land een vergelijkbare wet is ingevoerd, en kreeg daarom veel kritiek. Branson, de op 3 na rijkste persoon van Groot Brittannië, heeft op zijn blog gereageerd op de kritieken. 

Branson: 'Vorige maand sprak ik over de vreselijke situatie in Oeganda, waar het parlement een wet heeft goedgekeurd die homoseksualiteit strafbaar stelt met een levenlange celstraf. Ook het niet aangeven van homoseksuelen wordt bestraft met zeer hoge gevangenisstraffen. Er waren duizenden gepassioneerde reacties op de situatie en het was goed om bewustzijn te creëeren. Het was triest om een handvol reacties te lezen van mensen die de wet steunen, maar het was hartverwarmend om te zien hoeveel steun de Oegandese homogemeenschap ontving.'

'Volgende week heb ik een ontmoeting met regeringsleiders van een aantal landen, waaronder Nigeria, om te discussiëren over zaken als homorechten en proberen vooruitgang te promoten', schrijft Branson. 

Branson is een uitgesproken homorechtenactivist. Hij werkt mee aan een aantal projecten en schrijft op zijn website veel over homorechten in Rusland. 

Bron: Gay Star News