Volgens Oegandese krant The Daily Monitor wil president Museveni de anti-homowet niet in werking stellen. In het artikel staat dat Musveni heeft gezegd dat zijn parlementsvoorzitter de wet er door het parlement heen heeft gedrukt zonder dat er voldoende parlementsleden aanwezig waren om wettelijk een beslissing te kunnen nemen. De premier, die Museveni representeert in het parlement, probeerde de stemming tegen te houden door een oproep te doen om het minimum wel te halen, maar dit werd door de voorzitter genegeerd. 

'Hoe kan je een wet goedkeuren zonder dat er een minimum van parlementsleden aanwezig is, zelfs nadat hierop is gewezen? Wat voor een parlement is dit? Hoe kan het parlement de constitutie en de wet herhaaldelijk breken?', schrijft Museveni volgens de krant. 

Volgens het bericht zei Museveni vervolgens dat homoseksualiteit 'abnormaal' is, maar dat een levenslange gevangenisstraf wellicht niet de gewenste oplossing is. Hij stelde voor de levenslange straf alleen op te leggen aan mensen die 'jongeren aanzetten tot dit walgelijke gedrag'. De Oegandese president zei ook dat sommige mensen homoseksueel worden vanwege economische redenen, om er geld mee te verdienen, en dat zij hun homoseksualiteit wellicht opgeven als ze economisch gestimuleerd worden.

'De vraag is eigenlijk: wat doen we met een abnormaal persoon? Vermoorden we hem/haar? Gooien we hem/haar in de gevangenis? Of behouden we hem/haar?', schrijft Museveni volgens het artikel. Echter, hij maakte wel van de gelegenheid gebruik om het westen te veroordelen op de manier waarop zij LHBT's behandelen. 'Je kunt een abnormaliteit geen alternatieve oriëntatie noemen. Het zou kunnen dat de westerse maatschappij, door willekeurige voortplanting, een hoop abnormale mensen heeft gecreëerd.' Juist ja...

Bron: Buzzfeed