Hugh Laurie is voornamelijk bekend van zijn rol als dokter Gregory House in de televisieserie House, die overigens erg populair is in Rusland. Laurie Twitterde dit weekend aan zijn 300.000 volgers: 'De Russen maken de rest van de wereld depressief, maar ze maken ook producten. Die zou ik boycotten'. Hij voegde daaraan toe: 'Russische wodka is OK als je de oven schoon moet maken. Om te drinken moet het van nu af aan Pools zijn.'

Laurie liet later weten dat hij op de situatie reageerde nadat hij had gelezen dat president Vladimir Poetin had gezegd dat 'homoseksuelen kinderen met rust moeten laten'. Laurie trok zijn uitspraken later in, maar tweette wel dat 'Goede, aardige Russen' op moeten staan 'tegen de bekrompen idioten die dit gif promoten.' 

De suggestie om Russische producten te boycotten werd echter een van de meest besproken onderwerpen op de Rusissche Twitter. 'Ik wil Hugh Laurie officieel naar de hel sturen samen met zijn mening over onze producten en zijn plan om deze te boycotten', schreef populaire Rusissche blogger Ilya Varlamov.

Ook sportjournalist Stephen Chaushyan reageerde boos op de uitspraken van Laurie. 'Hugh roept op tot een boycot van alle goederen die geproduceerd worden in Rusland, en beledigt een van de grootste merken in ons land, Russische wodka. Hugh vergeet een ding: Russisch geld kan hem ook makkelijk boycotten', schrijft hij op zijn website.

De homorechtenactivisten zijn echter in de wolken met de uitspraken van Laurie. 'Met zoveel ironie en duidelijk uitgesproken. Dank je, Hugh', schrijft Mavvei Alexandrov op de Gay.ru website.

Bron: Huffington Post