De geruchten rond topambtenaar Demmink spelen al een lange tijd. Regelmatig dook zijn naam op in verhalen van de Gay Krant en Panorama. Ook werd hij genoemd bij ontuchtzaken met jongeren in het Eindhovense Anne-Frankplantsoen. Het bleef echter bij geruchten. Nu heeft het Arnhemse gerechtshof dinsdagmiddag bepaald dat de zaak met de twee Turkse jongens tot vervolging zal leiden.

Vooral Henk Krol heeft zich in het verleden nadrukkelijk met de zaak Demmink bezig gehouden. In een artikel van de Gay Krant en later Panorama, kwamen de eerste verhalen over de zaak naar buiten. Krol wilde dinsdag niet meer reageren op de zaak. 

In december bepaalde het OM dat er geen reden was om de oud-secretaris-generaal van justitie te vervolgen. Er was niet voldoende bewijs voor de ontucht met de twee jongens in Turkije. Daarnaast verklaarde Demmink dat hij op het moment van het incident niet in Turkije was.

Nu is er bewijs gevonden dat Demmink wel degelijk in Turkije is geweest. In 2003 werden de beschuldigingen ook al voorgelegd aan de toenmalig secretaris-generaal, Demmink zelf, van het ministerie van Justitie. Toen zei Demmink bezorgd te zijn over de publiciteit rond een topambtenaar op zijn eigen ministerie, maar zei toen dat hij zelf niet de betrokken ambtenaar zou zijn. 

De affaire Demmink kwam dinsdag ook ter sprake in het vragenuurtje met minister Opstelten van Justitie.

Bron: Omroep Brabant