Martsinkevich wordt in Rusland vervolgd vanwege 'extreem geweld' tegen homoseksuele mannen. Hij en zijn anti-homogroep Occupy Pedophilia lokten homoseksuele mannen via internet naar afspraakjes, waarna zij de mannen martelden, vernederden en dit alles opnamen. De filmpjes van de delicten werden vaak op de Russische website VK geplaatst, een site vergelijkbaar met Facebook.

Martsinkevich, of Machete (hakmes) zoals hij ook wordt genoemd, wordt op het moment vastgehouden in Cuba. Dit weekend liet Interpol aan de Russische ministerie weten dat Martsinkevich is opgepakt, aldus Russisch persbureau RIA Novosti.

Eerder deze maand liet Martsinkevich weten dat hij plannen aan het maken was om naar Cuba te vluchten om de Russische autoriteit te ontvluchten, die hem vervolgen vanwege zijn extremisme. Hij is al eerder veroordeeld voor een vergelijkbare actie, toen moest hij drie jaar naar de gevangenis.

Martsinkevich lokte jongens, soms van nog maar 15 jaar oud, naar afspraakjes. In november vluchtte de Rus naar Thailand en in december werd gespeculeerd dat hij deel zou uitmaken van een aantal gearresteerde Occupy Pedophilia-leden in Barcelona. Het is nog niet duidelijk of de Cubaanse autoriteiten hem zullen overdragen aan Rusland.

Bron: Gay Star News