Vorige week liet de organisatie van Sotsji 2014 weten dat er al 70% van de tickets verkocht zijn. Buitenlandse toeristen zouden wegblijven vanwege de dreiging van terrorisme, de dure vluchten en hotels en het gedoe om een visum te krijgen. Ook de kritiek op Rusland vanwege de anti-homowet bevordert de verkoop niet.

Volgens het Noorse IOC-lid Gerhard Heiberg, hoofd van de marketingcommissie, hebben de Russen het aantal kaartjes bij de wedstrijden in het bergcluster om veiligheidsredenen al gehalveerd. In de bergen worden sneeuwonderdelen en het bobsleeën gehouden.

Bij de vorige Spelen ging de kaartverkoop een stuk vlotter. In 2010 had Vancouver 1,54 miljoen kaartjes beschikbaar. Daarvan werd 97% verkocht. Ook bij de Zomerspelen in Londen werd 97% van de 8,5 miljoen kaartjes verkocht. 

Toch maakt het hoofd van het organisatiecomité, Dmitri Tsjernysjenko, zich geen zorgen. Hij verwacht ruim 200.000 bezoekers op de Spelen, waarvan driekwart uit Rusland komt. Ook verwacht Tsjernysjenko dat er een sterke last-minutevraag zal zijn op de kaarten. 

Bron: Fok