Een op de drie respondenten vindt dat de wet veranderd moet worden. Toch is acht procent het met de antihomowet eens. Op de vraag of de wet de leefsituatie van Russische LHBT's heeft veranderd, antwoordde ruim zestig procent van de respondenten dat de nieuwe wetgeving zo'n antihomoklimaat heeft gecreëerd dat ze zich bedreigd voelen.

Een derde van hen heeft het gevoel wettelijk gevaar te lopen. Ook overweegt een groot deel te emigreren. 'Als ik mijn land verlaat, weet ik niet wat de toekomst me zal bieden', vertelt Leonid uit Moskou tegen GayRomeo. 'Maar vrij zijn is belangrijker, denk ik.'

De Russische homo's die de enquête hebben ingevuld zien de toekomst over het algemeen somber in. Bijna zeventig procent denkt dat de leefomstandigheden in Rusland zullen blijven verslechteren. Een kwart gaat ervan uit dat ze een hetzelfde blijven. Slechts vijf procent ziet de situatie in de toekomst verbeteren.

De meeste respondenten zien niets in een boycot van de Winterspelen in Sotsji. Velen denken dat dit juist weinig goeds zou doen voor de positie van Russische LHBT's. Een kwart vindt dat op die manier de sporters benadeeld worden. Een op de vier is van mening dat een boycot goed is voor de homorechten in Rusland.

Klik hier om het hele onderzoek te bekijken.

Bron: Poz&Proud