Singer-songwriter Melissa Etheridge, in Nederland het meest bekend van haar liedje Like the way I do, schreef het nummer Uprising of Love om de Russische LHBT-gemeenschap te steunen. Vorige maand zette Etheridge met een aantal anderen een collectief van artiesten en beroemdheden uit de entertainmentindustrie onder dezelfde naam Uprising of Love. Zij zamelen geld in voor het creeëren van een veilige, respectvolle en inclusieve maaatschappij voor Russische LHBT's.

'De tekst van Uprising of Love kwamen vanuit en persoonlijk en gepassioneerd deel van mijn ziel en ik ben meer dan enthousiast om dit nmmer met de wereld te delen', vertelt Melissa Etheridge. 'Liefde is ontastbaar en onvoorspelbaar, maar het is het gevoel dat iedereen heeft meegemaakt en naar verlangt.'

Als fans het liedje kopen, gaat alle opbrengst direct naar het goede doel. Uprising of Love is gestart door Melissa Etheridge en haar partner Linda Wallem. Ook Dustin Lance Black en Greg Propper zijn betrokken bij de organisatie. Meer dan 50 beroemdheden hebben zich ondertussen aangesloten waaronder Madonna, Cyndi Lauper, James Franco, Edward Norton, Jim Parsons, Julianne Moore en nog veel meer. 

Koop en luister het liedje hier of bezoek de website van Uprising of Love.