Dit is niet de eerste keer dat Hannie en Daisy vanwege een conflict moeten verhuizen. Vorig jaar vertrok het stel uit Nieuw-Vossemeer na een ruzie met de huisbaas. De huisbaas was het conflict op den duur zo zat dat hij de tuin van de vrouwen met een graafmachine omploegde. De oorzaak van alle ellende was een reeks klachten over het huurhuis. 

Ook in Lelystad raakten Hannie en Daisy verwikkeld in een burenruzie. Gay.nl berichtte al eerder over het stel, dat toen beweerde gepest, bespied en afgeluisterd te worden. Ze deden aangifte van bedreiging, laster, huisvredebreuk en vernieling. Er ontstond destijds wat ophef, omdat het verhaal niet helemaal leek te kloppen. Later deden de buren van de vrouwen zelf aangifte tegen het stel. De burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, heeft de situatie met gesprekken proberen te sussen.

Dat mocht niet baten, blijkt nu. De ruzies liepen uit de hand toen het stel slaags raakte met een buurtbewoner. Dit liep uit op een rechtszaak. Een van de vrouwen kreeg van de rechter een voorwaardelijke geldboete van 500 euro voor het mishandelen van een buurman. De desbetreffende buurman kreeg eerder al dezelfde straf voor de vechtpartij.

Buurtbewoners zeggen dat Hannie en Daisy voor eigen rechter spelen en zich in de slachtofferrol wringen. Het stel is van plan opnieuw te verhuizen. 

Bron: Omroep Brabant Telegraaf Omroep Flevoland