'Zojuist Mark Rutte aan de lijn gehad die mij belde vanuit Sotsji. Geeëist is dat de anti-homowet moet worden ingetrokken. Dit stelde hij aan de orde in zijn gesprek met Poetin, hij verzekerde mij elke dag hierover te debatteren met alle instanties mogelijk. Klasse van de minister-president dat hij mij persoonlijk belde, ik vertrouw op zijn goede wil en inzet', liet Gordon weten.

De zanger uitte eerder vandaag in een open brief kritiek op de premier. Gordon zei daarin dat hij het belachelijk vindt dat Nederland met een zware delegatie afreist naar Sotsji voor de Winterspelen. 'Jullie moesten je doodschamen dat jullie daar met droge ogen gaan zitten', schreef hij op Facebook.

Gordon zei ook dat hij weinig verwacht van het gesprek dat Rutte vandaag met president Vladimir Poetin voerde. 'Hij lacht je uit zodra je de deur uit loopt. Veel sterker had geweest dat je net als zoveel andere landen er niet had geweest uit protest!'

Vandaag staat de openingsceremonie voor de Winterspelen op het programma. Een aantal wereldleiders laat het evenement schieten uit protest tegen de omstreden anti-homowet in Rusland.

Bron: Volkskrant