Diarmuid Martin reageerde met deze uitspraak op de controverse in Ierland over de uitspraken van drag queen en performer Panti Bliss. Bliss noemde in het tv-programma 'Saturday Night Show' een aantal namen van mensen waarvan zij vindt dat ze homofoob zijn. Door de ophef die daarna ontstond werd de Ierse publieke omroep (RTÉ), waar het programma werd uitgezonden, gedwongen een boete te betalen aan de genoemde personen 85.000 euro uit angst voor een rechtszaak.

Daarnaast onthulde een Ierse politicus enkele dagen later dat hij was bespuugd en lastiggevallen vanwege zijn seksualiteit. 'God heeft nog nooit iemand gemaakt van wie hij niet houdt', zei aartsbisschop Martin hierop. 'Iedereen die geen liefde toont naar homoseksuelen, beledigt God. Ze zijn dus niet alleen homofoob als ze dat doen - ze zijn Godfoob want God houdt van al deze mensen.'

Hij voegde daaraan toe: 'De verhalen die deze week in het nieuws waren over mensen die werden bespuugd of belachelijk gemaakt omdat ze homoseksueel zijn... dat is een christelijke houding. We moeten de moed hebben om hier wat van te zeggen.' 

Ierse activisten maken zich zorgen over de ophef rond drag queen Bliss. De RTÉ betaalde deze week ook een enorm bedrag aan een christelijke groep, nadat Bliss deze homofoob noemde. Men is bang dat de vrijheid van meningsuiting wordt onderdrukt in het gevecht voor openstelling van het huwelijk in Ierland. 

'We moeten in Ierland leren leven met onze verschillen en leven met respect voor elkaar. We horen allemaal bij elkaar en we kunnen geen maatschappij vormen waarin mensen worden uitgesloten of beledigd', vindt aartsbisschop Martin.

Bron: Gay Star News

Panti was onlangs in het nieuws omdat ze de volgende toespraak hield in het Abbey Theatre: