Wüst werd ingehuldigd nadat zij een gouden medaille won voor de 3000 meter. Poetin bracht op eigen initiatief een bezoek aan het Holland Heineken House om Wüst te feliciteren. In het programma NOS Studio Sportwinter vertelde een opgetogen Wüst dat ze Poetin kort gesproken heeft. 'Ik heb zelfs een knuffel van hem gehad. En ik hem hem natuurlijk gefeliciteerd met het brons van zijn landgenote Graf op de drie kilometer'.

'Hij feliciteerde me uiteraard en vroeg of alles naar wens is in Rusland', vervolgde de schaatsster. 'Hij was blij me te zien. En toen moest hij eigenlijk al weer weg.' De Russische media legden het bezoek - uiteraard - uit als een bedankje voor de zware Nederlandse delegatie die naar Sotsji is afgereisd om de Olympische Winterspelen bij te wonen. Voor zover bekend heeft de openlijk lesbische (of openlijk biseksuele, dat is niet helemaal duidelijk) Wüst helaas niet van deze unieke kans gebruikgemaakt om de anti-homowet en schendingen van de mensenrechten ter sprake te brengen.

In Rusland zijn inmiddels al 60 activisten, inclusief LHBT-activisten, opgepakt voor het overtreden van de anti-homowet. 'Russische LHBT's en activisten laten ons zien hoe moed en betrokkenheid er uit ziet' vervolgt Osborne. 'Door Poetin te omhelsen steek je eigenlijk de draak met die moed en betrokkenheid. Wüst zou zich moeten schamen. Iedere atleet in Sotsji zou zich moeten beseffen dat de hele wereld toekijkt. Natuurlijk kunnen we niet van ze vragen om dezelfde moed te tonen als de Russische LHBT's tonen, maar we laten ons de mond niet snoeren en we zullen het zeker niet vergeten wanneer de atleten Poetin op deze manier omhelzen.'

Bron: O-blog-dee-o-blog-da