Dale Hansen sleepte al twee keer de prijs voor beste sportcommentator in de wacht. Tijdens zijn show deze week gaf de football-analyst zijn ongezouten mening over het Michael Sam debat. De football speler kwam afgelopen week uit de kast en als hij wordt toegelaten tot de NFL kan het nog wel eens lastig worden voor de jonge sporter. 

Herm Edwards, voormalig coach van de New York Jets en Kansas City Chiefs noemde de homoseksualiteit van Sam afleidend. 'Laten we zeggen dat Sam geen homoseksuele speler is, maar een speler met wat problemen, problemen die niets met sport te maken hebben.' Ook maakte hij zich 'zorgen' dat de media-aandacht teveel zou zijn voor de teamgenoten van Sam. 

Hansen denkt daar echter heel anders over. In zijn programma noemt hij een aantal NFL spelers die in het verleden schuldig zijn bevonden aan moord, huiselijk geweld, verkrachting en het liegen tegen de politie om een moord te verdoezelen. Zij werden door de NFL gesteund, terwijl Sam nu wordt beschuldigd van het trekken van teveel media aandacht. 'Maar als je verliefd wordt op een andere man, dan ga je te ver', zegt de sportcommentator op sarcastische toon.

'Ik voel me ook niet altijd comfortabel als een man me vertelt dat hij homo is; ik ken zijn wereld niet. Maar ik begrijp wel dat hij deel uitmaakt van die van mij', aldus Hansen. 

Bekijk hieronder het hele fragment.

Bron: Queerty