De conferentie Rotterdam Gay Destination wordt donderdag gehouden. Burgemeester Aboutaleb zal daar bij aanwezig zijn. De conferentie is een initiatief vanuit de Rotterdamse homogemeenschap.

Initiatiefnemers Emile Klep, Claus Verbrugge en Jos Hoyschuur kwamen er achter dat Barcelona, Berlijn en Antwerpen veel beter weten hoe ze homoseksuelen naar hun stad moeten trekken. Het feit dat deze steden homovriendelijk zijn geeft een enorme impuls op het gebied van wonen, werken, verblijven en uitgaan.

Wethouder Korrie Louwes is het met de initiatiefnemers eens. 'Is Rotterdam dé Gay Destination? We zijn goed op weg met verschillende initiatieven, maar het kan beter. Ik werk graag mee aan het beter in beeld brengen van onze diverse stad. Een stad waar LHBT's hun weg kunnen vinden en zich thuis voelen.'

Een van de sprekers op de conferentie is Frank van Dalen, die Nederlandse en Europese steden adviseert over het vergroten van de aantrekkelijkheid voor homoseksuelen. Hij zal de deelnemers uitleggen welke aanpak voor Rotterdam effectief kan zijn. Van Dalen: 'Rotterdam laat haar waardering voor 'anders zijn' blijken, als de stad zich meer als Gay Destination ontwikkelt.' 

'De stad geeft daarmee ruimte aan al datgene wat anders is en stimuleert daarmee creativiteit en innovatie. In zo’n omgeving voelen LHBT’ers zich thuis. Dat is positief voor de toekomst van Rotterdam en zijn inwoners', aldus Van Dalen. 

De conferentie Rotterdam Gay Destination, donderdag 20 februari, Burgerzaal Stadhuis Rotterdam. 

Bron: Dichtbij