Helen Grant liet dit dinsdag weten aan het comité van het Huis van Afgevaardigden, dat momenteel kijkt naar de verwezenlijking van de wet die het huwelijk tussen paren van gelijk geslacht mogelijk maakt. 

Het comité bestaat uit parlementsleden die voor en tegen het 'homohuwelijk' zijn en bespreekt momenteel de laatste onduidelijkheden aan de wet, waaronder de registratie van 'homohuwelijken' in openbare religieuze ruimten en de wijzigingen die er in de huidige wet gemaakt moeten worden om het 'homohuwelijk' mogelijk te maken.

Er hebben al wetswijzigingen plaatsgevonden om de huwelijken in het buitenland erkend te laten worden en er zijn veranderingen gemaakt in de pensioenwetten. Ook regelgeving wat betreft de registratie van 'homohuwelijken' in religieuze locaties zijn aan de wet toegevoegd.

Minister Grant laat weten dat de ceremonies alleen kunnen plaatsvinden als daarvoor toestemming is gegeven door alle betrokken geloofsgroepen. De eerste 'homohuwelijken' in Engeland en Wales kunnen vanaf zaterdag 29 maart plaatsvinden.

Bron: PinkNews