Op het moment zit de oprichter en directeur van RefoAnders vast vanwege het seksueel misbruiken van zijn eigen zoons. 'De organisatie is zo sterk verbonden met de persoon van Quist dat ik een doorstart niet voor me zie', zegt een voormalig bestuurslid tegen het Nederlands Dagblad. 

Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad blijkt dat RefoAnders al zeker 2 jaar met een bestuurscrisis kampt. Quist opereerde alleen en liet zich niet bijsturen door het bestuur. In december 2011 stapte het voltallige besuur op. Quist bleef alleen achter. In datzelfde jaar beschuldigde zijn zoon hem van seksueel misbruik tussen 1998 en 2003. Voor dit vergrijp werd Quist vorige week veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

In 2008 kreeg de organisatie, die in 2006 werd opgericht, bijna 84.000 euro subsidie. Eigenlijk veel te veel voor een kleine organisatie als RefoAnders. Uit gegevens van het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen blijkt dat slechts 15.260 euro is gebruikt voor gespreksgroepen, voorlichtingsmateriaal en themadagen. Het ministerie is nog bezig de bijna 70.000 euro niet-bestede subsidies terug te vorderen.

RefoAnders is van mening dat homoseksuele gevoelens een symptoom zijn van de 'gebrokenheid van de schepping na de zondeval'. God zou mensen kunnen helpen om hun gevoelens te sturen. Ze staan wel sceptisch tegenover therapie die er op gericht is om homoseksualiteit te 'genezen' of onderdrukken. 

Quist was zelf getrouwd met een vrouw, ondanks zijn eigen homoseksuele gevoelens. In een interview uit 2012 met Gay.nl sprak hij daarover. Dat interview kun je hier teruglezen. 

Bron: Nederlands Dagblad