Het zou de eerste keer zijn dat een officiële Joodse boot meedoet aan het evenement. Exodays, het evenement dat tussen 1 en 3 augustus wordt gehouden, bestaat uit debatten, workshops en netwerkevenementen voor joodse LHBT's. De boot moet overigens nog wel worden ingeloot, dus helemaal zeker is het nog niet.

De Amsterdamse Gay Pride vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. de verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van de vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorig jaar voor zichzelf na een verschil vvan mening met het bestuur over de te varen koers.

Of de Joodse Boot door zal gaan, wordt aanstaande zondag (2 maart) duidelijk. Dan zal in The Sugar Factory in Amsterdam om 17.00 uur de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride boten-loting plaatsvinden.

Update: Afgelopen zondag heeft Exodays van de organisatie van Gay Pride een wildcard toebedeeld gekregen. Met deze wildcard is Exodays verzekerd van deelname aan de Canal Parade en zal er dus een Joodse boot mee varen in de parade.

Bron: AD