'Als een bedrijf dat is gebaseerd op mondiale waarden, is Delta Air Lines trots op de diversiteit van haar klanten en personeel', staat in de verklaring. 'We zijn zeer bezorgd over voorgestelde maatregelen in verscheidene staten, waaronder Georgia en Arizona, die het ondernemingen toe zal staan om LHBT's dienstverlening te weigeren.'

Delta doelt hiermee op de wet die ondernemers en bedrijven toestemming zou geven om homoseksuele klanten te weigeren vanwege hun geloofsovertuiging. De wet werd goedgekeurd door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, maar de gouverneur van Arizona, Jan Brewer, gebruikte gisteren haar vetorecht om de wet tegen te houden.

Delta Air Lines is gevestigd in de hoofdstad van Georgia, Atlanta, waar ook anti-homowetten op de agenda staan. De vliegtuigmaatschappij, die ook een aantal Gay Pride evenementen sponsort, heeft daar geen goed woord voor over. 

'Als de plannen worden omgezet in wetgeving zal dit veel mensen aanzienlijke schade berokkenen en leiden tot verlies van banen. Dergelijke wetten zouden ook indruisen tegen onze kernwaarden van wederzijds respect en waardigheid, die worden gedeeld door onze 80.000 werknemers en de 165 miljoen passagiers die wij elk jaar bedienen', zegt Delta.

Delta wil, samen met andere bedrijven uit de zakenwereld, bestuurders in de staten vragen de voorstellen te verwerpen. Vrijwel alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben op hun website een pagina voor 'Gay and Lesbian Travel'. American Airlines, de grootste maatschappij ter wereld, schrijft op haar site: 'Vol trots hanteren we een dagelijkse commitment aan onze LHBT vrienden, zowel werknemers als passagiers.' Ook United Airlines heeft een vergelijkbaar statement op de website en is sponsor van de Gay Games, die in augustus in Cleveland, Ohio worden gehouden.

Bron: Luchtvaartnieuws