Zo was daar eerst de bommelding die voor vertraging zorgde. De organisatie kreeg een melding binnen over een mogelijke bom in het gebouw waar de opening zou worden gehouden. Coördinatoren Elvina Yuvakaeva en Konstantin Yablotskiy hielden een persconferentie op het parkeerterrein van het gebouw terwijl de politie zocht naar explosieven, zo vertelt Anastasia Smirnova, woordvoerder voor de coalitie van Russische LHBT-organisaties. 

'Ik zou zeggen dat de tegenstand voor dit evenement bijna ongekend is', vertelt Anastasia Smirnova. 'Hostels en hotels weigerden accomodatie te verlenen aan mensen die vooraf hadden geboekt, evenementlocaties kregen telefoontjes van het stadsbestuur (niet officieel, uiteraard), de politie zocht naar explosieven maar lieten na het onderzoek nog niemand binnen.' Smirnova vertelt ook dat lokale restaurants weigeren de deelnemers aan de Open Games te serveren.

Smirnova is trots dat de Open Games alsnog door zijn gegaan, ondanks de omstandigheden. 'We zijn op dit moment nergens zeker over. Het feit dat de persconferentie en de opening door zijn gegaan ondanks alles, is fantastisch.'

De Russian Open Games worden gehouden tot 2 maart. 

Bron: GLAAD