In de vierdelige tv-serie Ramses volgen we Shaffy vanaf jonge leeftijd en zijn we als kijker overal bij: hoe hij gaat werken bij de Nederlandse Comedie, zijn rommelige relatie met Joop Admiraal en hoe hij Liesbeth List voor het eerst ontmoet. Dankzij de tamelijk vlekkeloze styling krijg je als kijker met regelmaat bijna het idee dat je naar beelden uit de jaren 50 en jaren 60 zit te kijken. Dat dat af en toe ook écht het geval is - regisseur Michiel van Erp gebruikt hier en daar authentieke archiefbeelden om 'het leven op straat' weer te geven - wordt eigenlijk alleen verraden door de afwijkende beeldkwaliteit van de archiefbeelden.

Shaffy wordt neergezet als een immens getalenteerde, energieke jongeman met een waanzinnige aantrekkingskracht en vlagen van enorme eenzaamheid. Hedendaagse artsen zouden dat waarschijnlijk gewoon 'manisch/depressief' noemen, maar in Ramses' tijd was men natuurlijk nog niet zo scheutig met dat soort termen en diagnoses. Maar de serie laat goed zien hoe Shaffy van hoogtepunt naar dieptepunt en dan weer terug naar hoogtepunt schiet, met als enige constante de sigaret of het drankje in z'n hand. Dat hoofdrolspeler Maarten Heijmans ook nog eens bijzonder fijn is om naar te kijken - misschien stiekem nog iets fijner dan Shaffy in z'n hoogtijdagen, is een prettige bijkomstigheid.

De nieuwe Membergift!
Iedereen die nú Gay.nl Member wordt voor een jaar ontvangt de serie Ramses gratis thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Membership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus! 

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
Als Gay.nl Member kun je onder andere zien wie er vijf keer per dag op je profiel kijkt, maar je nooit durft aan te spreken. Alle banners kun je uitzetten en de expliciete foto's kun je juist bekijken. Daarnaast kun je andere gebruikers blokkeren, onopgemerkt over de site sluipen met behulp van de incognito-functie.

Enkele andere voordelen:

  • voorrang bij winacties
  • gratis credit voor de spotlight
  • de uitgebreide zoekfunctie
  • je vriendenlijst verbergen
  • je profielnaam aanpassen
  • onbeperkt favorieten toevoegen

Wil je ook gebruik maken van alle voordelen die het Gay.nl Membership biedt? En wil je ook nog de Ramses 2dvd als Membergift* ontvangen? Klik dan hier om je Membership te activeren!

* Membergifts worden enkel verstrekt bij een jaarabonnement