De gouverneur van Arizona, Jan Brewer, gebruikte vorige week haar vetorecht om een omstreden wetsvoorstel tegen te houden. Bedrijven zouden op basis van die wet homoseksuele klanten kunnen weigeren vanwege hun geloofsovertuiging. 

De streng conservatieve Judson Phillips is hier boos over, en dat steekt hij niet onder stoelen of banken in een open brief op de website van zijn organisatie Tea Party Nation. 'De linkse en homoseksuele lobby leggen ons slavernij op, door gebruik te maken van Orwelliaanse concepten zoals 'tolerantie' en 'inclusiviteit'', schrijft een woedende Phillips. 

Vervolgens schrijft hij over een aantal scenarios die volgens hem vaak zullen voorkomen nu de wet is tegengehouden. Zijn voorbeelden zijn behoorlijk interessant. En ook een beetje dubieus, want waarom denkt meneer Phillips zoveel na over piemels? Hij schrijft onder andere over een 'homoseksuele bruidstaart' die 'gevormd is als een gigantisch fallussymbool', de bruidsfotograaf 'die foto's moet maken van een homohuwelijk waarbij de aanwezigen besluiten dat zij naakt willen zijn of zich mengen in seksueel gedrag', en de bakker die 'verplicht gebakjes moet maken voor een homohuwelijk in de vorm van geslachtsdelen'.

Tja, waar het hart van vol is...

Bron: Queerty