De voormalige Miss Kentucky, Djuan Trent, plaatste een bericht op haar blog: 'Ik ben queer'. Ze schrijft dat ze al maanden twijfelt over haar 'coming-out' omdat zij nooit eerder publiekelijk heeft gesproken over haar seksuele oriëntatie. Ze besloot de stap te nemen toen een federale rechter vorige week besliste dat het staatsbestuur van Kentucky 'homohuwelijken' moet gaan erkennen. 

Op haar blog beschrijft Trent hoe ze vroeger niet begreep waarom God haar 'fout' had gemaakt. Ze schrijft dat ze bang was dat haar familie haar zou afwijzen als ze eerlijk over haar seksualiteit zou praten. 'Ik geloof dat mijn seksualiteit van mij is... en dit is geen kleuterschool dus ik hoef het niet met iemand te delen. Maar het is wel fjn om te delen, toch?', schrijft Trent. De schoonheidskoningin laat weten dat de positieve en bemoedigende reacties 'haar hart verwarmen'.

Op het moment is de staat Kentucky bezig met de voorbereidingen voor het hoger beroep, nu een federale rechter heeft beslist dat het staatsbestuur 'homohuwelijken' moet gaan erkennen. Het opvallende aan het hoger beroep is dat de procureur-generaal van de staat, Jack Conway, weigert het verbod op het 'homohuwelijk' in Kentucky te verdedigen. Hij is van mening dat het fout is om 'discriminatie te verdedigen' en dat het verbod in het hoger beroep alsnog zal sneuvelen. Gouverneur Steve Beshear zal nu een eigen team van advocaten samenstellen. 

Bron: Gay Star News