IJsland heeft écht wel goede inzendingen gehad in de afgelopen tien jaar, zoals Je Ne Sais Quoi, Is It True? en het ietwat dramatische Never Forget, maar vorig jaar hadden ze een oersaai nummer en dit jaar komen ze met een valsig punknummer. Niet te lang naar luisteren, voor je het weet hangen je trommelvliezen als condooms uit je oren.

Hongarije doet dit jaar iets met mime, drum ’n bass en ‘huishoudelijk’ geweld.

We kunnen tijdens de tweede halve finale op 8 mei ook gaan genieten van het Poolse antwoord op Ke$ha: de ietwat baldadige Donatan & Cleo, die het nummer My Słowianie schreeuwen, wat letterlijk ’slavische meiden’ betekent:

Wit-Rusland stuurt TEO met het nummer Cheesecake. Hij zingt “I’m not Patrick Swayze”. Nee, dat zien we. Hij ziet er meer uit als een soort Euroshopperversie van Robin Thicke.

Macedonië heeft best een lekker nummer, maar wat een aparte vrouw! Ze danst als een soort houten klaas, met roterende bewegingen, afgewisseld met een soort fistpump/wijzende beweging terwijl ze heftig playbackt. Het zou me niets verbazen als zij tijdens de halve finale een fembot blijkt te zijn en met haar tieten het nietsvermoedende publiek overhoop knalt. Hopelijk dan niet met kogels maar met confetti, gezellig.

Ik schreef het al eerder, maar aanstaande zaterdag om 20:00 uur kun je de finale van het Zweedse nationale Songfestival in HD streamen, en het belooft echt een spektakel te worden. Volgende week donderdag is ook het nationale Songfestival van Duitsland live te bekijken via de website van NDR. Best interessant, want vorig jaar zat daar o.a. deze heerlijke act van Blitzkids tussen. Helaas verloren ze van Cascada met hun Euphoria-ripoff Glorious.

Volgende keer aandacht voor de inzendingen van o.a. Zweden, Frankrijk en Engeland. En houd deze site goed in de gaten, want deze week wordt de Nederlandse inzending Calm After the Storm bekendgemaakt, en daar is Gay.nl uiteraard bij!