Het alweer twaalfde studio-album van Australische zangeres Kylie Minogue verschijnt eind deze week. Kiss Me Once doet qua sound sterk denken aan Body Language (2003) en X (2007), maar is vooral een samenvoeging van de sterke punten van die twee albums. Zo was Body Language een te opvallende poging om ook eens de Amerikaanse markt te bedienen, door Kylie in een R&B-niche te duwen. Werkte niet. Op X staan sterke nummers, maar is als geheel niet bijster samenhangend. Dit keer is het Kylie daarentegen gelukt om van Kiss Me Once, ondanks het feit dat ze met een groot aantal verschillende producers samenwerkte, een samenhangend geheel te maken. Dat is misschien ook te danken aan het feit dat Kylie zelf samen met Sia Furler (Rihanna, Beyoncé, iedereen) ‘executive producer’ van het album was.

Op het album zijn weer flink wat lekkere nummers te vinden. Million Miles kun je letterlijk na een keer luisteren meteen meezingen, albumafsluiter Fine is lekker opbeurend en door het nummer Sexercize krijg je vanzelf zin om flink over die dansvloer te bump ’n grinden. Helaas heeft de gastbijdrage van Brooke Candy het album niet gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. Pharrell Williams produceerde het nummer I Was Gonna Cancel. Vreemd maar niet minder interessant buitenbeentje is Beautiful, een duet met Enrique Iglesias. De vocalen van Iglesias zijn dusdanig vervormd dat het duet werkelijk met ieder andere zanger gedaan zou kunnen worden.

Wil jij als állereerste het nieuwe album van Kylie aanschaffen? Op donderdag 13 maart is vanaf 2:30 in FAME Plaza Amsterdam een exclusieve Kylie releaseparty. Daar kun je het album een dat voor release beluisteren en kopen én krijg je een limited edition poster van het prachtige Kiss Me Once artwork. En er wordt ook nog eens een limited edition box set verloot onder de aanwezigen! Klik hier om je aan te melden voor de releaseparty. http://fb.st/kfm1zg

Gay.nl mag ook nog eens vijf exemplaren van Kiss Me Once verloten! Wil je kansmaken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. ‘Kylie’ en vergeet niet je profielnaam en adresgegevens te vermelden! Members krijgen uiteraard voorrang.