De Roze Zaterdag begon ooit als een demonstratie voor gelijke rechten voor homoseksuelen maar heeft vandaag de dag een feestelijk karakter. Een jaarlijkse traditie waar iedereen welkom is voor ontmoeting en ontspanning! Vorig jaar organiseerde Utrecht het evenement.

De aftrap vindt plaats tijdens een grote gayparade door de binnenstad op 4 juli. Locatie van de kick-off-party is de karakteristieke DansSalon, een historisch pand waar jarenlang extravagante feesten werden gegeven. Speciaal ter viering van Roze Zaterdag wordt de DansSalon dus nog een keer in oude stijl hersteld, inclusief pompeuze aankleding, verschillende dj’s en een heus entertainmentteam. 

De belangrijkste spots tijdens Roze Zaterdag 2014 zijn verder het 18-septemberplein, de Markt, het Catharinaplein, het Stadhuisplein en de Stratumsedijk.

Op zaterdag 5 juli – de officiële Roze Zaterdag – wordt op alle spots flink uitgepakt. Opnieuw zal een ludieke, kleurrijke parade door de stad trekken. Het belooft een memorabele zaterdagparade te worden!

Het Catharinaplein wordt hét informatiepunt van dit roze festijn. Dit gezellige Brabantse plein is vanwege zijn centrale ligging de ideale locatie om informatie in te winnen over de activiteiten, looproutes en andere zaken.

De Markt biedt, geheel in het teken van het thema, ruimte voor uiteenlopende entertainmentgenres. Van Nederlandstalige muziek en travestie tot optredens van singer/songwriters. 

Het 18-Septemberplein krijgt een 70's/80's-thema in combinatie met tal van culinaire activiteiten. 

Op het Stadhuisplein worden de bezoekers zaterdag verrast met Rapido!, een beroemd homo-evenement bekend in binnen- en buitenland. De organisatie probeert hiermee een zo breed mogelijke groep bezoekers aan te trekken voor het driedaags spektakel. 

Leuk detail is dat horecabedrijven op de Stratumsedijk, een straat bekend om zijn bruisende gayclubs, op zaterdag 5 juli geheel in het teken zullen staan van travestie.

Het 18-Septemberplein sluit de zondag af met culinaire activiteiten en de Markt doet dit met muzikale optredens en ander entertainment. 

Eindhoven zal dankzij inspanningen van de Technische Universiteit de uitstraling van een roze stadscamping krijgen. 

Met het thema ‘diversiteit kleurt je leven’ wil design- en techniekstad Eindhoven aantonen dat het een stad is waar iedereen zichzelf kan zijn en waar verschillende mensen, ongeacht geaardheid, afkomst en levensovertuiging elkaar kunnen inspireren en prikkelen. 

Meer informatie over de Roze Zaterdag Eindhoven vind je op deze website. Facebook en Twitter: @rozezaterdag040.