Vorig jaar vertelde George nog in tranen dat hij vreest voor zijn leven als hij terug moet naar Jamaica. Het eiland staat bekend als een van meest homofobe landen op aarde. Homoseksualiteit is strafbaar en kan leiden tot tien jaar gevangenisstraf met dwangarbeid. Relevante informatie, nu de politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf.

Toen Fred dood werd gevonden, bleek ook George S. bewusteloos te zijn. Beiden leken vergiftigd met chloor. Een aantal hulpverleners raakten bovendien gewond door de sterkte concentratie chloor, afkomstig uit een gewoon schoonmaakmiddel.

De 29-jarige George, die nu dus hoofdverdachte is, zou uren voordat zijn vriend Fred (38) dood werd gevonden, feest met hem hebben gevierd. 'Fred en George hadden zaterdagavond een feestje', vertelt een buurjongen van het stel. 'Ze vierden dat het klussen aan hun huis bijna klaar was en staken vuurwerk af in de tuin. Politieagenten zijn zaterdagavond laat bij hun woning geweest, hebben even in de prullenbak gekeken, maar zijn zonder naar binnen te gaan weer vertrokken.' 

Na sporenonderzoek vermoed de politie nu dus dat het om een misdrijf gaat. George is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Het is nog onduidelijk wat er precies in het huis is gebeurd.

Bron: ANP