Ze keken samen naar trouwfoto's van Rehnberg en zijn man Bradford, toen opa Jim besloot open boek te spelen. 'Tranen biggelden over zijn wangen. Ik denk van opluchting. Hij zei dat hij zo trots was op onze moed. Op onze gezonde liefde. Hij zei dat God van ons houdt, dat hij zelf van ons houdt en dat hij zo met me zou ruilen als hij kon.'


Jim vertelde ook over zijn stiekeme jeugdliefde Warren Johnson, waarmee hij in hetzelfde kerkoor zong. Maar het waren andere tijden. Uiteindelijk trouwde hij met Doris. De twee waren 65 jaar samen.

'Hij wist dat hij nooit openlijk als homoseksueel zou kunnen leven, dus deed hij zijn best als echtgenoot en familieman en werd hij pastoor', vertelt kleinzoon Grant.

Rehnberg, kunstenaar van beroep, werkt op dit moment aan een monument voor zijn opa genaamd The Family Connection.

'Ik ben zelf openlijk homoseksueel én gelukkig getrouwd. Er zijn minder taboes, maar toch is er nog veel discriminatie. Op een bepaalde manier zoals mijn opa dat ook ervoer, terwijl er toch 65 jaar tussenzit. We hebben nog een lange weg te gaan op het gebied van gelijkheid en veiligheid', verklaart hij.

Bron: Buzzfeed