Westboro Baptist Church kwam verschillende keren in het nieuws. Zo droegen leden van deze kerk borden bij de begrafenis van de vermoorde Matthew Shepard, waarin zij Shepard naar de hel verwensten. Shepard werd in 1998 vermoord vanwege zijn geaardheid. Ook vaardigen de kerkleden na rampen een verklaring uit, waarin ze het aantal doden toejuichen als de straf van God. 

De fundamentalistische kerk is er dus van overtuigd dat alle narigheden in de Verenigde Staten, van de dood van soldaten tot massamoorden, Gods manier is om homoseksualiteit af te straffen.

Nathan Phelps, een van de dertien zoons van de predikant, werd door zijn vader verstoten nadat hij op zijn achttiende uit huis vluchtte. Hij wilde in vrijheid leven en niets met zijn vaders radicale visie te maken hebben. Tegenwoordig woont hij in Canada en zet hij zich aldaar in voor LHBT's. 

Nu blijkt dat vader Phelps, de oprichter van de kerk, afgelopen zomer uit zijn functie is gezet. Hij zou bovendien doodziek zijn. Nathan noemt het 'ironisch' dat zijn vader uit zijn eigen kerk is gezet. Hij neemt het zijn familie verder kwalijk dat zij hem en andere broers en zussen die niet achter zijn vader stonden, niet toestaan de zieke man te bezoeken. Verder zegt hij gemengde gevoelens te hebben. 'Mijn vader heeft in zijn leven zoveel mensen pijn gedaan.'

Een andere voormalig lid van de kerk heeft onlangs toegegeven dat ze de indruk had dat Fred Phelps zelf homoseksueel is. Wellicht dat hij daarom uit de kerk is gezet...

Bron: Pink News