Allereerst: het is iedereen vast opgevallen dat je in de afgelopen maanden ontzettend veel bent afgevallen. Wat is je geheim?
Er is eigenlijk helemaal geen geheim; ik heb het Dukan-dieet gevolgd. Da’s een proteïnedieet in vier fases. Ik ben nog altijd met dat dieet bezig. Je hebt eerst een aanvalsfase, dan mag je tien dagen lang alleen maar proteïne eten. In die tien dagen ben ik al zes kilo afgevallen. Dan komt er een stabilisatiefase, waarbij je terug groente mag eten. En dan komt er een fase waarbij je ook volkorenpasta en volkorenbrood mag eten. Ik was te zwaar geworden door onregelmatig leven; ik leef vooral ’s nachts, soms zelfs dag en nacht. Dan eet je niet drie of vier maaltijden per dag, maar zes of zeven. Ik zit veel op sets voor opnames van programma’s, daar heb ik heel veel snoep en ongezond eten tot mijn beschikking. Allez, veel productiehuizen werken tegenwoordig met heel goede cateringbedrijven, maar als je eerst een appel en een tomaat eet, maar dan toch nog een Mars of een pudding, dan kom je gewoon keiveel bij.

Wat voor reacties heb je gekregen op je nieuwe figuur?
Ik moet mijn woorden wikken en wegen, maar het is een klein beetje oppervlakkig. Als ik nu een foto van mezelf op Facebook post, dan krijg ik tussen de vier- en vijfhonderd likes op een foto. Terwijl ik vroeger, als ik écht een leuke foto van mezelf plaatste, maar 78 likes had. Het viel mij echt op dat je door er gewoon wat beter uit te zien, veel meer likes krijgt.

Heb je ook meteen een foto van jezelf met ontbloot bovenlijf op je Grindr-profiel gezet?
[lacht] Ik zit niet meer op Grindr, want ik heb sinds kort een vriendje. Maar ik heb op dit moment wel een lijf waar ik fier genoeg op ben om een foto met ontbloot bovenlijf op Grindr te zetten, dat zou wel kunnen.

Je bent al even te zien in de Belgische musicalproductie Grease, hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik heb vorig jaar de twaalfde editie van Studio 54 gepresenteerd, in het Sportpaleis. Die avond was een van de acts een soort promo-act voor de Grease Arena Show, die eind december ging starten. Alle T-Birds en Pink Ladies van Grease hebben daar een medley gezongen, en ik moest die dan aankondigen. Met maar heel weinig informatie had ik blijkbaar een leuke presentatie neergezet, en toen zijn we in de backstage terechtgekomen en hebben ze mij voorgesteld aan de regisseur. Die wilde dat ik de persvoorstelling zou inleiden, maar na een paar wodka-Red Bulls kwam ter sprake dat er misschien ook nog wel wat rollen vrij waren. Het is een heel maffe productie: het heeft meer weg van een popconcert dan van een musical. Het tempo is heel hoog, veel hits zijn in een ander jasje gestoken en op het einde van de show doe ik nog een dj set.

Je bent vanaf mei ook op de radio te horen, vertel daar eens over?
Dat is op FG Radio: een internationaal station waarvan de basis is ontstaan in Parijs. Het is een dj-radiostation waar David Guetta, Martin Solveig en Bob Sinclar contracten mee hebben. Veel sets van die dj’s worden daarop integraal uitgezonden. Er is sinds vijf jaar een frequentie in Antwerpen en in Brussel, da’s een heel groot gebied, dan heb je qua bevolkingsdichtheid eigenlijk 30% van heel België. De eerste uitzending is op 2 mei en ik ga op vrijdagmiddag één aflevering per week maken, een soort ‘begin van het weekend’-show. Maar dan is het de bedoeling dat ik vanaf 1 september 5 dagen per week de spits ga presenteren, van 16:00 uur tot 19:00 uur.

Het volledige interview met Dimitri vind je in het aprilnummer van Gay&Night-ZiZo.

TEKST: Martijn Tulp / BEELD: Kim Poelmans voor Funkyfoto.be