De 22-jarige Ricardo Pieper en zijn 20-jarige verloofde Darryl Naarden zouden gisteravond in het tv-programma Dordtse Koppen aanschuiven. De redactie zou kort ervoor hebben laten weten dat alleen man-vrouwkoppels gezocht werden. 

'Vanwege geloofsovertuiging!' concludeert Pieper zelf op zijn Facebookpagina. 'Dus omdat meneer de producent zwaar christelijk is mogen er geen homokoppels op tv komen?' Ook Naarden is verontwaardigd. De wekelijkse talkshow Dordtse Koppen wordt onder leiding van professionals gemaakt door vrijwilligers van Bonfire, een jongerencentrum in de Dordtse Bonifatiuskerk. 

De lokale omroep RTV Dordrecht zendt het programma uit, maar is niet inhoudelijk betrokken. Rob Veenstra, redactielid van het programma Dordtse Koppen, baalt van alle ophef. Volgens hem was het geen uitgemaakte zaak dat de jongens niet mochten komen. 'We wilden er eerst intern over praten.'

Directeur Arjan Verwoerd van RTV Dordrecht liet al snel weten dat hij de zaak tot op de bodem uit wil zoeken. Als er gediscrimineerd zou zijn, dan vindt hij dat 'zeer verwerpelijk'.

Bron: Dordrecht Net