De hulporganisatie komt uit Washington en is een van de grootste hulporganisaties ter wereld. Maandag maakte ze bekend dat getrouwde homoseksuele werknemers geen problemen hoeven te verwachten zo lang ze trouw zijn aan hun partner en geen seks hebben voor het huwelijk.

'Laat het duidelijk zijn: dit is geen erkenning van het homohuwelijk', schrijft directeur Rich Stearns van de Amerikaanse tak in een brief aan zijn werknemers. 'Ik kan u verzekeren dat we niet op een hellend vlak van compromissen belanden. Ook doen we in ons werk niets af aan het gezag van de Schrift. We hebben het huwelijk altijd beschouwd als een door God gezegend instituut. Daar verandert niets aan.'

World Visions besluit past in de toenemende homo-acceptatie in de Verenigde Staten. De organisatie benadrukt wel dat het niet uit is op het stimuleren van emancipatie maar wil laten zien dat zij geen standpunt innemen op het gebied van homoseksuele relaties. 

'We hopen dat homorelaties niet langer voor verdeeldheid zorgen binnen kerken', vertelt Stearns in tijdschrift Christianity Today. 'Het moet weer gaan over ons doel: het helpen van de armen', verklaren ze op hun website.

In conservatief-christelijke media en op Twitter ontstak maandag direct een storm van kritiek. Een belangrijk staflid van het grootste conservatief-protestantse kerkgenootschap, de Southern Baptist Convention, luidt op zijn blog zelfs de noodklok. Volgens Russell Moore staat niets minder dan het evangelie zelf op het spel. Het is 'onvoorstelbaar gruwelijk en duivels' om aan dit besluit vast te houden, bazelt Moore.

De invloedrijke conservatieve emeritus-predikant John Piper noemt het besluit 'tragisch'. 'Ik bid dat ze zich hiervan bekeren', schrijft hij op zijn blog.

World Vision krijgt gelukkig ook bijval. 'Kennelijk zijn er christenen die liever zien dat een kind honger lijdt dan dat een homo een baan krijgt', twittert de kritische evangelicale blogger Rachel Held Evans.

Bron: ajc.com