Brendan Eich werd vorige week aangesteld als de nieuwe CEO van Mozilla, maar al snel na zijn aantreden ontstond een storm van kritiek. Niet om zijn capaciteiten, maar om een donatie van duizend dollar die Eich in 2008 deed voor een wet die ervoor zorgt dat homo's niet mogen trouwen in Californië.

Het begon met een homoseksuele ontwikkelaar, die als reactie op Eichs aanstelling zijn apps uit de Mozilla Marketplace verwijderde. 

Inmiddels spreken ook een hoop medewerkers van Mozilla zich op Twitter openlijk uit tegen hun nieuwe baas Brendan Eich. Dat begon met programmeur Chloe Varelidi, die meldde dat ze vond dat Eich moest opstappen als CEO.
 
Maar niet alleen de werknemers van Mozilla hebben kritiek op Eich. Ook trouwe gebruikers van de producten van Mozilla kunnen het maar moeilijk verkroppen dat Eich tegen het homo-huwelijk is. Er is dus een heus Firefox-gate ontstaan.

Mozilla staat erom bekend een open en tolerant bedrijf te zijn. Er is door het bedrijf nog niet officieel gereageerd op alle ophef.