Je bent nu al een paar dagen in Amsterdam. Wat valt je op als je naar het kledinggedrag van de Nederlanders kijkt?
Ik merk dat hier een hoop hipsters zijn, nog meer dan ik had verwacht! Ik zie veel quasinonchalante mannenknotjes, de lange baarden en veel hippe sneakers of mannen in broeken met kekke print. Wat ik daarvan vind? Ik geef ze groot gelijk! Als je jong bent kan je het zo bont maken als je wil. Het zou clownesk zijn als een 45-jarige als ik er zo bijliep maar als twintiger kan het prima. Ik moet wel zeggen dat het mensen niet uniek maakt. Tegenwoordig heeft iedereen toegang tot alle stijlen, dus die hipsterlook is eerder regel dan uitzondering.

Welke Hollywoodsterren zijn echte stijliconen op dit moment?
Andrew Garfield en Eddie Redmayne zijn toch wel outstanding als het om hun kledingstijl gaat. Ze durven te experimenteren en kleding te dragen waar veel andere bekende mannen voor terugdeinzen omdat ze bang zijn dat hun look als gay of overdreven bestempeld wordt. Garfield en Redmayne zoeken die grenzen juist wel op. Ik denk sowieso dat de moderne man steeds meer durft op modegebied. Als je het vergelijkt met de conservatieve jaren vijftig en zestig – denk Mad Men – dan durven mannen nu veel meer. Zelfs als je kijkt naar een decennia geleden. Toen was de gemiddelde man een stuk conventioneler gekleed. 

Andrew Garfield

Eddie Redmayne

Wat is dé trend van dit moment?
Ik geloof eigenlijk niet zo in trends. Zowel mannen als vrouwen zouden zich daar niet zo mee bezig moeten houden. Veel belangrijker is de vraag 'Wat staat bij mijn figuur?' dan 'Wat is hip op dit moment?' Wat ik persoonlijk wel altijd leuk en edgy vind zijn gekke motieven bij mannen. Als je voor deze look wil gaan kun je het beste één onderdeel van je outfit – bijvoorbeeld de broek, een blazer of gewoon de sokken – mét print dragen en de rest van je outfit neutraal houden. Bij vrouwen hoeft die eyecatcher niet de enige te zijn. Vrouwen mogen best twee keer print dragen in een outfit, of twee felle kleuren. Bij mannen is dat snel too much

Het is weer lente en de zon gaat steeds vaker schijnen. Hoe weet je nou welke zonnebril bij je gezicht past?
Er is één gouden regel: kies een zonnebril die vooral niét de vorm van je gezicht heeft! Dus heb je een hoekig gezicht, kies voor een ronde bril, etc. Wat grootte betreft is er geen regel, dat is echt per gezicht verschillend. Sowieso moet je er niet vanuit gaan dat voor ieder gezicht de perfecte zonnebril bestaat. Sommige mensen hebben een brillengezicht, maar de meesten van ons kunnen er hoogstens 'oké' uitzien met zonnebril. 

Heb je nog een gouden tip voor onze lezers?
Het belangrijkste dat ik mee kan geven is: kies kleding die bij je figuur past. Het klinkt zo simpel, maar toch slaan veel mensen de plank mis. Ga niet voor een item omdat het een trend is, trends komen en gaan ontzettend snel. Kijk vooral naar wat jóu goed staat. De echte dont is een model dragen dat niet voor jou is. 

Fashion Police is iedere zaterdagavond om 21:00 uur te zien op E! Entertainment

TEKST: Naz Taha / BEELD: E!Entertainment