De lancering wordt georganiseerd door Amsterdamse zorg wethouder Eric van der Burg in samenwerking Gay Care Amsterdam-ambassadeurs André van Duin, Hans van Maanen, Hans van Willigenburg, Liesbeth List, Boris Dittrich, Erwin Olaf en Ellie Lust.

Volgens prof. dr. Tineke Abma lopen veel LHBT’ers in het reguliere zorgaanbod tegen allerlei problemen aan. Tijdens de lancering van Gay Care Amsterdam geeft ze een presentatie van haar onderzoek ‘Op weg naar een betere roze ouderenzorg’, waaruit blijkt dat homoseksuele ouderen met allerlei vormen van discriminatie en uitsluiting te maken krijgen en zich vaak niet geaccepteerd voelen.

'De fysieke en sociale aspecten van de leefomgeving van ouderen is van grote invloed op hun welbevinden en kwaliteit van leven', vertelt Abma. Inzichten in wat behoeften van roze ouderen zijn, ontbreken volgens haar bij bestaande zorgaanbieders.

'Wij zijn ervan overtuigd dat de thuiszorg beter kan', stelt Jan Nieuwenhuis, directeur Gay Care Amsterdam. 'We merken dat cliënten steeds hogere eisen aan de thuiszorg stellen. En terecht. Want met de juiste hulp, kunnen mensen zelfstandig blijven leven. Er zijn momenten dat mensen wel wat hulp kunt gebruiken. Soms kort na een operatie, soms langdurig. Dan is het wel zo prettig om zélf te bepalen hoe die zorg wordt geleverd.'