Bij het plannen van een vakantie hebben we allemaal een soort checklist in ons hoofd. Strand of stad, familie oord of romantisch tripje, ontspanning of avontuur, etc. Bij sommige bestemmingen kan veiligheid ook een rol spelen, zeker wanneer het om een onrustig gebied gaat. Maar als homo is het ook nog de vraag of je helemaal jezelf kunt zijn. We weten allemaal dat homoseksualiteit lang niet overal geaccepteerd wordt, maar zeker tijdens romantische trip, laat staan je huwelijksreis, wil je er zeker van zijn dat je hand in hand kan lopen zonder vuil aangekeken of zelfs gearrresteerd te worden. Bij dezen een aantal fantastische, homovriendelijke bestemmingen.


Vouni Hideaways, Cyprus
We trappen af met een knus historisch huisje in een dorp in Cyprus. De woningen zijn precies goed voor twee en hebben een eigen privézwembad. De kust is wel zo'n twintig minuten rijden, maar voor ultieme ontspanning en alone-time zit je hier gebakken. 


Above Blue Suites, Santorini
Helemaal hip is het Griekse eiland Santorini, bekend om een uiterst homo-vriendelijk klimaat en adembenemende hotels en vakantiewoningen. Bovenstaand zie je de allerluxte suites met uitzichten waarvoor superlatieven te kort schieten. Het romantisch plaatje is compleet met de mooiste zonsondergang en het beste van de Griekse keuken. Uiteraard geserveerd op privéterras. 


Rue Quincampoix Paris
Geen enkele stad wordt vaker geassocieerd met romantiek als Parijs. Dit stijlvolle appartement bevindt zich in het Marais district, het hart van gay Parijs. Alsof je in een super classy woontijdschrift bladert!


The Secret Garden, Amalfi Coast
Amalfi is een prachtige stad aan de Amalfikust in de provincie Salerno in Italië. Deze bijzondere villa voor twee heeft een glazen plafond en staat internationaal bekend om haar estethische schoonheid. Wij snappen wel waarom!\\


Modern Houseboat, Berlin
Veel alternatiever en hipper dan dit drijvend pareltje wordt het niet. Een minimalistisch droom oord in hartje Berlijn met een fenomenaal uitzicht.

Het volledige overzicht van topbestemmingen vind je op The Guardian.

Bron: The Guardian