Op de kieswijzer staat informatie over de roze standpunten en -kandidaten van partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 mei. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat 'roze onderwerpen' voor de lesbiennes, homo's, bi's en transgenders (LHBT's) een rol spelen bij hun keuze in het stemhokje. Nederland telt bijna een miljoen LHBT's.

Gayvote.nl geeft informatie over de roze standpunten en van partijen die meedoen aan de Europese Verkiezingen op 22 mei.

Tijdens het debat bleek onder andere dat er heel uiteenlopend wordt gedacht over de vraag of het aan Europa is om emancipatie van LHBT's wereldwijd te bevorderen. De VVD vindt van niet, o.a. PvdA, D66, GroenLinks en SP vinden van wel. LHBT’s moeten in Europa altijd asiel krijgen als ze uit een land komen waar homoseksualiteit strafbaar is, vinden o.a. PvdA, D66, GroenLinks en SP. VVD en CDA zijn het daar op hun beurt niet mee eens.  

23 ‘Roze kandidaten’ bij de Europese verkiezingen maakten een profiel aan op gayvote.nl.

Uit onderzoek van het COC blijkt dat roze onderwerpen voor twee derde van de LHBT’s een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje.