EHBK (Eerste Hulp Bij Kaalheid)
Vroegtijdige kaalheid bij mannen is vaak erfelijk en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het geslachtshormoon dihydrotestosteron (DHT), een stofje dat in ieder lichaam voorkomt. De haarzakjes van sommige mannen zijn echter overgevoelig voor DHT en beginnen daardoor te verschrompelen. Het gevolg: dunner wordend haar en uiteindelijk haaruitval. Gelukkig zijn er een aantal producten op de markt om deze symptomen te bestrijden. Wij geven je een snelcursus EHBK.

Medicijnen
Mannelijke kaalheid kan van binnenuit bestreden worden met medicijnen, zoals Propecia. Dit geneesmiddel bevat finasteride, een stof die de aanmaak van DHT remt. Hierdoor verschrompelen haarzakjes niet langer, stopt de haaruitval en kunnen haren zelfs weer terug groeien. Het voordeel van dit medicijn is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het nadeel is wel dat je het moet blijven slikken. Stop je met het medicijn, dan keert de haaruitval terug.

Schuim en shampoo
Slik je liever geen medicijnen, of heb je veel last van bijwerkingen? Dan kun je beginnende kaalheid ook lokaal aanpakken. Regaine is een schuim dat je aanbrengt op de hoofdhuid en laat intrekken. De werkzame stof minoxidil blaast de haarzakjes nieuw leven in, waardoor het haar beter kan groeien. Daarnaast zijn er ook shampoos zoals Hairgro verkrijgbaar die de doorbloeding van de hoofdhuid en de haarzakjes stimuleren. De shampoo gebruik je onopvallend onder de douche.

Voedingssupplementen
Mannen die houden van puur natuur kunnen hun haargroei ook op een andere manier ondersteunen. Voedingssupplementen als Viviscal en Priorin bevatten belangrijke spoorelementen als zink en aminozuren, en brengen de hoofdhuid in topconditie. Het zal kaalheid niet terug kunnen draaien, maar maakt bestaand haar voller en verbetert de kwaliteit ervan. Kalende plekken zullen hierdoor minder opvallen.

Online oplossing voor kaalheid
Hoe eerder je ingrijpt bij haarverlies, hoe sneller je het proces kunt stoppen. Niet alleen je haar groeit, ook je zelfvertrouwen en gevoel van zekerheid. Heb jij last van dunner wordend haar en haaruitval? Dan weet je nu in ieder geval wat de mogelijkheden zijn. Medicijnen, shampoo of voedingssupplementen kun je tegenwoordig gewoon eenvoudig online bestellen. Dat scheelt tijd en is wel zo discreet. Bezoek Dokteronline.com en lees alles over online oplossingen bij beginnende kaalheid. Pak het probleem aan en start direct en discreet met de behandeling.