Het publiek van modeshows bestaat doorgaans uit een bonte mix van potentiële cliënten of celebs en vakmensen zoals journalisten, fotografen en inkopers. Het is altijd interessant te zien wat de bezoekers van de shows dragen omdat het een hint kan geven van trends die zullen aanslaan. Door het nauwe contact met ontwerpers en stylisten worden deze zogeheten ‘early adopters’ al in een pril stadium blootgesteld aan de creatieve processen achter de collecties. Tijdens de afgelopen herenmodeshows in Parijs, Milaan en Florence kwamen drie trends duidelijk naar voren.

1.Camouflage
De camouflage of military look werd weer vaak gespot tijdens de shows. Het gaat dan niet om een opvallende all-over-look, maar om een kledingstuk zoals een shirt gecombineerd met een jasje of een accessoire zoals een rugzak. Voor wie in een stoere bui is, is deze look prima geschikt. De kleding is te vinden in reguliere winkelketens en voor een authentiek stuk kun je natuurlijk naar jouw lokale dumpstore die militaire kleding tegen lage prijzen verkoopt.

2.Neon sneakers
De jaren 80 lijken een beetje terug met deze opvallend gekleurde neon sneakers. Ze zijn prima te combineren met een jeans of kaki broek – het liefst met opgerolde broekspijpen en kleine sokken zodat ze nog beter te zien zijn – en ze geven een onverwachte nonchalante twist aan je outfit. Met name de sneakers van Nike zijn vaak gespot, let op de uitverkoop in januari en juli of de pre-sales van verscheidene winkels en je kunt ze soms voor een paar tientjes scoren.

3. Sieraden
Wie denkt dat sieraden en mannen niet samengaan heeft het mis volgens deze trend, want zogeheten ‘man jewelry’ is terug in het straatbeeld. Het gaat dan met name om leren armbanden, al dan niet gecombineerd met een horloge. Kies voor één simpele leren armband of ga los met drie verschillende armbanden en rol je mouwen op, het is zomer en je versiering mag gezien worden.