KONINGSNACHT

Homomonument (Amsterdam)
Het Homomonument is sinds 1987 dé plek om stil te staan bij alle LHBT's die vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit vervolgd worden. Een paar keer per jaar is er natuurlijk ook feest: in de zomer met Gay Pride en in de lente met Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag. Swingende livemuziek, goedkope drankjes, een hysterische meezingshow en een discofeestje onder de sterrenhemel; dat is Koningsnacht in een notendop.
Tijd: 19.00 - 01.00 uur
Entree: gratis
Meer info: Facebook


Amstel 54: Ode aan de Amstel (Amsterdam)
Het immer gezellige Amstel 54 pakt flink uit met Koningsnacht met een speciale editie van het wekelijkse Ode aan de Amstel. O.a. Alberto Nicolay, Dario en Renée de Haan zullen er een oergezellige, Hollandse avond van maken.
Tijd: 19.00 - 04.00 uur
Entree: gratis
Meer infoFacebook

KINGSNIGHT at RGLRS (Amsterdam)
Onder de naam KINGSNIGHT at RGLRS organiseren Dvars, Club NYX, Exit Café, Soho, Taboo en Rose's Cantina op de Reguliersdwarsstraat een waanzinnig straatfeest voor 'queens' en 'kings' met o.a. dj Raphaella Brown en Sam DeWit! Wees wel enigszins op tijd om zeker te zijn dat je een dansje kunt wagen, want voorgaande jaren werd met behulp van dranghekken en een 'one in, one out'-beleid de drukte gereguleerd.
Tijd: 20.00 - 00.00 uur
Entree: gratis
Meer info: Facebook


POPCAKE On Friday (Den Haag)
Tijdens Popcake on Friday, een knus gayfeestje in Den Haag, staan twee popiconen centraal die tussen alle diversiteit van pophits extra in het zonnetje worden gezet. Op Koningsnacht zijn dit Queen of Pop Madonna en Queen of Pop in spe Miley Cyrus. Het belooft een heerlijk extravagant feestje te worden op de 48e verdieping van The Penthouse in Den Haag (naast station Den Haag Holland Spoor).
Tijd: 23.00 - 04.00 uur
Entree: € 5,-
Meer info: Facebook

Cafe De FliereFluiter (Rotterdam)
Voor wie op zoek is naar iets intiems en zich in de omgeving van Rotterdam bevindt, is Cafe De FliereFluiter een optie. Op Koningsnacht staat in De FliereFluiter het Songfestival centraal. Alle songfestivalhits komen voorbij om alvast in de mood te komen voor het ESF 2014.
Tijd: 17.00 - 00.00 uur
Entree: gratis

enSuite (Utrecht)
Voor een hysterisch en lekker fout feestje ga je naar gayclub enSuite in Utrecht. Zij organiseren een spetterend feestje dat in de presale ook nog eens heel erg betaalbaar is.
Tijd: 23.00 - 05.00 uur
Entree: voorverkoop € 4,- aan de deur € 10,- 
Meer info: Facebook

KONINGSDAG

Homomonument (Amsterdam)
Ook op Koningsdag is het Homomonument dé plek voor een groots openlucht LHBT-feest met alle toeters en bellen. Unite nodigt feestgangers uit voor een, hopelijk zonnig, feestje met uiteenlopende muziek van diverse dj's. Achter de bar werken vrijwilligers en ook op Koningsdag is het gratis feesten bij het Homomonument.
Tijd: 11.00 - 20.00 uur
Entree: gratis
Meer info: Facebook

Rapido Paradiso (Amsterdam)
Ook Paradiso pakt uit met Koningsdag met een 'king edition' van circuit party Rapido met o.a. dj's Ben Manson, Isaac Escalante en Fabio White. Als je jonger bent dan 25 kost een kaartje je € 25,- (let op: je id wordt gecheckt). Ben je net een jaartje ouder, dan kost dit feestje je 40 euries. Online vast kaartjes kopen kan geen kwaad, want Rapido staat erom bekend vaak vroegtijdig uitverkocht te zijn. 
Tijd: 20.00 - 05.00 uur
Entree: € 25,-
Meer info: Facebook

Keerweer Koningsparade (Rotterdam)
Café Keerweer organiseert van tijd tot tijd een groot straatfestival en ook deze allereerste Koningsdag laat het café niet aan zich voorbijgaan. Dragcoryfee Esther Hofman zal het programma aan elkaar praten en onder andere Jari, de zusjes Maywood en Ria Valk geven acte de présence!
Tijd: 15.00 -
Entree
:
Meer info: Facebook

De Regenboog (Rotterdam)
In Rotterdam is gaybar De Regenboog – ook wel: de Skihut voor homo's – the place to be als je op zoek bent naar een spetterend gayfeestje. De Regenboog is geopend vanaf 12.00 in de middag met het groots opgezette openlucht-feestterrein. Bar, eten, muziek, gezelligheid, decoratie en zelfs koeien, zullen er een feestje van maken zoals alleen De Regenboog dat kan.
Tijd: 12.00 - ...
Entree: gratis
Meer infoFacebook

Bar STOUT (Zwolle)
Elke zaterdag bouwt Bar STOUT een fuif voor LHBT's en andere feestgangers. Van naughty top 40 muziek tot golden oldies. Op Koningsdag is het bij Bar Stout echter oorverdovend stil. Ze hosten namelijk een Silent Disco onder de naam Stille Willem. Om 16.00 uur gaan de deuren open en vanaf 22.00 uur kun je dansen met een koptelefoon op.
Tijd: 16.00 - 04.00 uur
Entree: gratis
Meer info: Facebook


Kings & Queers Day - Stratumsedijk (Eindhoven)
In het altijd bruisende Eindhoven kun je terecht voor een Gay Kings Day. Het jaarlijkste oranje LHBT-feest, georganiseerd door de horeca op de Stratumsedijk, is razendpopulair en op z'n Brabants keigezellig! Entertainer van de dag is DJ Marjo (resident-dj van de PallaZ).
Tijd: 14.00 - ...
Entree: gratis
Meer info: Website