‘Ik weet nog dat Will en ik in de eerste scène van de pilot elkaar aan de telefoon hadden, en allebei zeiden hoe aantrekkelijk we George Clooney aantrekkelijk vonden. Die scène was zó subtiel geschreven’ vertelt actrice Debra Messing (Grace) aan de Huffington Post.

‘Na een kijkersonderzoek bleek dat de helft van de kijkers na het zien van de pilot niet door had dat Will homo was’. Messing vertelt dat dat eigenlijk best wel goed was voor de show. ‘Natuurlijk had ik zoiets van: hoe kun je dat nou niet doorhebben? Ik vond het zó overduidelijk. Maar de zender wilde dat onze serie een lang leven beschoren zou zijn, en ze hadden door dat ze het publiek eerst voor zich moesten winnen door middel van humor’.

Of Will’s homoseksualiteit al dan niet meteen duidelijk in beeld is gebracht laten we natuurlijk even in het midden, maar Messing is ervan overtuigd dat deze ‘onduidelijkheid’ heeft bijgedragen aan het succes van de serie. Door Will’s seksuele voorkeur aanvankelijk niet te overduidelijk in beeld te brengen, wist ze serie ook de grote groep kijkers in midden-Amerika voor zich te winnen, aldus Messing. ‘Eigenlijk hebben zij ontzettend veel invloed op wat er op televisie te zien is, omdat het zo’n groot deel van de bevolking is.’

Er doen de laatste tijd steeds meer geruchten de ronde dat Will&Grace wellicht terug zal keren op televisie, mogelijk voor een eenmalige special. Hoewel tv-zender NBC de geruchten heeft ontkend, is de set van de serie, die tot voor kort werd tentoongesteld op een Amerikaanse universiteit, wel naar een andere plek verhuisd.

Heb je even? Dan kun je genieten van deze maar liefst 48 minuten durende Will&Grace blooper reel!