Ilse DeLange en Waylon, AKA The Common Linnets, zullen het aanstaande zaterdag op moeten nemen tegen grote kanshebbers als Zweden, Hongarije, Armenië en Montenegro, landen die zich vanavond ook voor de finale kwalificeerden. Daarnaast zullen ze strijden tegen gastland Denemarken en landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, die vanwege hun hogere financiële bijdrage jaarlijks automatisch door gaan naar de finale.

Het was een bonte halve finale. Portugal was niet zo slecht als verwacht (maar is toch niet door), België zong vals, en het zag er heel even naar uit alsof de zangeres van Oekraïne met haar jurk vast zou komen te zitten in haar meegebrachte hamsterwiel. Nederland was een goed rustmoment in de show, met opvallend veel close-ups.

Uiteindelijk waren Armenië, Zweden, IJsland, Rusland, Azerbeidzjan, Oekraïne, San Marino, Nederland, Montenegro en Hongarije door. Letland, Estland, Albanië, België, Moldavië en Portugal vielen af.

Aanstaande donderdag is de tweede halve finale en wordt bekend welke tien landen nog meer in de finale op zaterdag te zien zijn. Naar verwachting zullen uit die halve finale in ieder geval Israël, Noorwegen, Griekenland en Oostenrijk een plekje in de finale weten te bemachtigen.