In het artikel, dat ‘NRL bosses are totally gay’ heet, bekritiseert journaliste Miranda Devine de Australische National Rugby League voor het straffen van een 19-jarig rugbyspeler die twee weken geschorst werd omdat hij een tegenstander een ‘fucking gay cunt’ noemde op het veld.

Devine is het niet eens met de schorsing. Ze vindt dat de geschorste speler slachtoffer is geworden van ‘de moderne liberale lobby om op homofoben te jagen’ en dat de NRL daarmee ‘homo-facisme’ in de kaart speelt.

De journaliste vindt bovendien dat het woord ‘gay’ allang niet meer alleen maar ‘homo’ betekent: ‘De afgelopen tien jaar heeft het woord een andere betekenis gekregen. Jonge mensen gebruiken “gay” om dingen te omschrijven die ze stom vinden, zoals wanneer ze zeggen “dat is zó gay!”. South Park heeft er zelfs een aflevering over gemaakt. In Engeland was er een campagne tegen homofobie die “Homophobia is gay” heette. Dus waarom doet iedereen alsof de opmerking die die speler maakte, iets met homoseksualiteit te maken had?’.

Mitcham reageerde op het artikel met ‘Miranda Devine is a "f...ing gay c..." & I can say that b/c it's neither homophobic nor sexist, according to her.’ (‘Miranda Devine is een “fucking gay cunt” en dat mag ik zeggen, want volgens haar is dat homofoob noch sexistisch’)

Bron: Gay Star News