Twee vragen aan Jeroen

Waarom zou je gaan stemmen op 22 mei?
'Omdat iedere stem die verloren gaat een gemiste kans is om NEE te zeggen tegen discriminatie. Je moet als Nederlander overal in Europa homo, jood, moslim of in welke zin dan ook 'anders' kunnen zijn. Zeker in Oost-Europa houden landen zich nog niet aan de gemaakte afspraken over de bestrijding van discriminatie. Ondertussen heeft de PVV een alliantie gevormd met partijen die discriminatie goedkeuren. Het Front National liep voorop bij het Franse protest tegen het homohuwelijk en is opgericht door een Holocaustontkenner. En Filip de Winter van het Vlaams Belang bepleit het 'bekeren' van homo's tot hetero als beste bestrijding van hiv en aids. Het door de PVV gesloten pact is dan ook feitelijk een alliantie die openlijk discriminatie goedkeurt. Dat wil ik bestrijden. Door op 22 mei op mij te stemmen kun je mij hierin steunen.'

Wat is het verschil tussen de VVD en de andere partijen?
'De VVD kijkt nuchterder naar Europa. Wij zetten geen Nederlandse banen op het spel door het EU-lidmaatschap op te willen zeggen, zoals de PVV bepleit. Maar we romantiseren Europa ook niet, zoals veel andere partijen doen. D66 wil bijvoorbeeld emancipatie op Europees niveau afdwingen via een Europees ‘homohuwelijk’. Dat is mooi en idealistisch, maar het is ook dromerig. Hoewel ik het als homo prachtig zou vinden als je overal in de EU kunt trouwen, moeten we eerlijk zijn: het Nederlandse huwelijk was nooit opengesteld voor paren van gelijk geslacht als we dat aan de EU hadden overgelaten. Emancipatie kun je niet opleggen, het moet uit mensen en landen zelf komen. Ik vind dat de EU eerst de al gemaakte afspraken over de bestrijding van discriminatie eens serieus moet gaan handhaven. Te beginnen in Hongarije, Polen en de Baltische staten. Wil je bovendien wel nieuwe afspraken met partijen die de oude afspraken nog niet eens naleven?

Naast de bestrijding van discriminatie is Europa goed voor Nederland als het zich richt op twee andere kerntaken. Ten eerste op het bewaken van de veiligheid in Europa, via bijvoorbeeld samenwerking tussen politiediensten in verschillende landen. En ten tweede op het creëren van Nederlandse banen, zodat iedereen makkelijk leuk en uitdagend werk vindt. Ook dit past bij de nuchtere kijk van de VVD. Als jou dat ook aanspreekt hoop ik dat je mij wilt steunen door op mij te stemmen. Je vindt mij op nummer 10 van de lijst.

Veel succes met het maken van je keuze.'   

www.facebook.com/ikstemJeroen