Rodger mailde vlak voor zijn daad een 141 pagina's tellend document naar tientallen mensen, onder wie zijn ouders en een van zijn therapeuten. Daarin beschrijft hij zijn frustraties over zijn lengte, de scheiding van zijn ouders en de vrouwen die hem afwezen. Rodgers moeder surfte daarop naar de YouTube-pagina van haar zoon en zag een video waarin hij zijn plannen toelichtte (zie het filmpje beneden).

De moeder belde het alarmnummer en vertrok vanuit Los Angeles met haar ex, Hollywood-filmmaker Peter Rodger, naar Santa Barbara om hem tegen te houden. Onderweg hoorden ze dat daar een schietpartij had plaatsgevonden. Hun zoon doodde zes mensen en verwondde 13 anderen voordat hij de hand aan zichzelf sloeg.

Nu beweert een therapeute van het conservatieve Fox-News dat hij vooral vocht tegen homoseksuele neigingen. 'In eerste instantie dacht ik ook dat het wraak was op vrouwen, omdat hij afgewezen was. Maar volgens mij is dit iemand die vecht tegen zijn homoseksuele impulsen', aldus Robi Ludwig.

Bron: Pink News