Paul Smith, is bekend van enkele succesvolle zaken tegen de Amerikaanse overheid om het verbod op het 'homohuwelijk' uit de plaatselijke wetgeving van individuele staten te schrappen. 

Het huwelijk is op dit moment in 19 staten en het district Colombia opengesteld voor homoparen. In bijna alle andere staten lopen rechtszaken tegen het verbod om een homohuwelijk af te sluiten. Smith denkt dat het snel zal gaan. 'Ik verwacht dat binnen twaalf maanden homostellen in heel de Verenigde Staten in het huwelijk kunnen treden.

Maar het kan ook nog sneller. Volgende maand buigt het hoogste gerechtshof zich over de vraag of de landelijke grondwet het homohuwelijk toestaat. Als een meerderheid van de rechters van mening is dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw dan kunnen homoparen in heel Amerika over enkele maanden al trouwen,' verklaart Smith in het interview.

Ook als de rechters zouden stellen dat het huwelijk volgens de grondwet alleen voor heterostellen is weggelegd, zal volgens Smith via ingewikkelde procedures het huwelijk uiterlijk in 2016 het 'homohuwelijk' overal worden gelegaliseerd. Fingers crossed!

Bron: Pink News